ABUS Crane Systems tuo kansainvälistä näkyvyyttä KP-ServicePartner Oy:n kotimaisille asiakkaille

ABUS Crane Systemsin marraskuussa julkaistu Project of the Month -uutinen kertoo kotimaisen Konepaja Enne Oy:n uuden tuotantotilan nosturi-investoinneista.

Konepaja Enne Oy on kasvanut vuosikymmenten aikana peltisepän liikkeestä raskaiden levytöiden ja suurten koneistettavien osien valmistajaksi. 1950-luvulla perustettu perheyritys on nykyään useiden kansainvälisillä markkinoilla toimivien laitevalmistajien osavalmistuksen arvostettu kumppani. Suuri osa Tampereella sijaitsevan Konepajan tuotannosta menee vientiin. Konepaja Enne Oy:n asiakkaat arvostavat yrityksen vahvuuksista sen korkealaatuisia tuotteita ja nopeita toimitusaikoja.

Konepajan massiiviset tuotantolaitteet mahdollistavat laajan tuotevalikoiman ja joustavan palvelun. Konepajalla on mahdollista koneistaa 14 metriä pitkiä ja 5,5 metriä halkaisijaltaan olevia kappaleita. Lisäksi 1500 tonnin särmäyskoneella jopa 150 mm paksuisten levyjen muokkaukset onnistuvat tehokkaasti.

ABUS-nosturit ovat tärkeä osa Konepajan tehokasta materiaalivirtaa. Konepajan käytössä on noin 25 erilaista nosturia. Laadukkaat ja monikäyttöiset nosturit tehostavat Konepajan tuotantoa. Suurten ja monimuotoisten kappaleiden siirroissa käyttövarmat ja turvalliset nosturit ovat avainasemassa. Nostureita ja nostimia tarvitaan lähes kaikissa Konepajan työvaiheissa.

Konepaja Enne Oy arvostaa ABUS-nostureiden käyttövarmuutta, helppoa huollettavuutta ja niiden helppokäyttöisyyttä. Konepajalla on käytössä seitsemän kappaletta 2 tonnin nostokyvyllä olevia VW-kääntöpuominosturia sekä vaunun sähkösiirroilla että puomin sähkökääntötoiminnoilla. Näiden lisäksi käytössä on kaksi kappaletta ELV-siltanosturia 4 tonnin nostokyvyllä. Nosturien lisäksi käytössä on kaksi kappaletta D-tyypin nostovaunuja 10 tonnin nostokyvyllä ja D-tyypin nostovaunu 13,5 tonnin nostokyvyllä.

Keväällä 2017 Konepaja Enne Oy:n toimitusjohtaja Pekka Enne päätti laajentaa tuotantotiloja uuteen kiinteistöön. Uuteen kiinteistöön tullaan keskittämään ruostumattomien terästen ja raskaiden levyjen hitsaukset. Uuden tuotantotilan nosturivaatimuksena oli 50 tonnin nostokapasiteetti ja 10 metrin nostokorkeus. Uudeksi ABUS-nosturiksi Konepaja Enne Oy valitsi kaksipalkkisen ZLK-siltanosturin kahdella 25 tonnin nostokyvyn nostovaunulla. Siltanosturin jänneväli on 14200 mm.

Siltanosturin käyttäminen on turvallista ja helppoa nosturin liikkeiden kaksinopeustoiminnon ansiosta. Nosturin nostonopeudet 0,7 m/min ja 7 m/min mahdollistavat käyttäjille tarkkojen nostojen tekemisen turvallisesti. Siltanosturin siirtonopeudet 5 m/min ja 30 m/min tekevät nosturin käytöstä tehokasta. Nosturin käyttö on helppoa ja turvallista painikeohjatulla radio-ohjaimella, jossa on myös kuormanäyttö. Uuden ABUS-nosturin asennuksen Konepaja Enne Oy:n tiloihin teki KP-ServicePartner Oy:n paikallinen partneri Jor-Pa Oy.

ABUS Project of the Month – ABUS EOT Crane for new production facility at Finnish Metal Manufacturer Konepaja Enne Oy