Voiko yksittäinen laitteesi pysäyttää tuotannon? Harkitse etävalvontaa

Älykkäät laitteet

Rajaville on Oulussa toimiva betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonielementtien valmistaja. Tehtaan tuotannon häiriötöntä toimintaa on varmistamassa teolliseen internettiin perustuva Trendion-etävalvontajärjestelmä, joka on asennettu ontelolaattatuotannon kannalta kriittisimpään betonisekoittimeen.

Kriittiset tuotannon vaiheet valvontaan

KP-Servicepartnerin älykkäät laitteet tuoteperheen Trendion -etävalvontajärjestelmä ennustaa laitteiden vikaantumista ja ennakkohuollon tarvetta. Tämä reaaliaikainen ennustavamenetelmä on otettu käyttöön uutena käyttövarmuuden kehittämisen ratkaisuna, kertoo Rajavillen kunnossapidosta vastaava Mika Ekholm. ”Reaaliaikaisella kunnonvalvonnalla pystytään suunnittelemaan huollot todellisen tarpeen mukaisesti ja pienentämään kunnossapitokustannuksia työn ja käytettävien materiaalien osalta. Myllyn merkitys tuotantoprosessille on keskeinen sillä ontelolaattatuotannon betoninvalmistukselle ei ole varsinaista varajärjestelmää. Ilman betonia tuotetta ei voi valmistaa.”

Sekoitin on ontelotuotantoprosessimme kannalta erittäin kriittinen tuotantoväline, koska korvaavaa betonia ei ole saatavilla”, kommentoi Consolis Rajavillen ontelolaattatuotannosta vastaava Marko Hiltunen. ”Järjestelmällä pystytään ennakoimaan huoltotarve ja välttämään historiassamme jo kerran tapahtunut mittava hajoaminen. Tämän johdosta etävalvonta oli meille perusteltu ratkaisu. Järjestelmä mahdollistaa keskeisten suureiden jatkuvan seurannan ja mittauksen sekä ennakoivat hälytykset käyttäjille ja kunnossapitoon.”

Älykkäät laitteet - KP-ServicePartner oy

Älykäs teollisen internetin ratkaisu

KP-Servicepartnerin kehityspäällikkö Aki Vuorinen kertoo, että etävalvontaa kannattaa aina harkita, jos laite on niin kriittinen, että se voi pysäyttää tuotannon. Tuotantokatkokset ja –häiriöt ovat ikäviä, kalliita, aikaa vieviä, ja ne lisäävät usein myös turvallisuusriskejä. Internet-pohjainen, jatkuva kunnonvalvontajärjestelmä on edullinen ja varma turva tuotannolle. Lisäksi järjestelmä on nopea ja helppo asentaa. Käyttäjä saa järjestelmän pilvipalveluna omalle koneelleen, mobiililaitteeseen tms. ja ilmoitukset ja poikkeamat on helppo havaita. Tämä on hyvä esimerkki teollisesta internetistä käytännössä, jossa perinteiseen tarpeeseen on löytynyt uusi, nykyaikainen ratkaisu.

Lisäarvoa kunnossapidolle

Kunnonvalvonnan hyödyt tulevat erityisesti esiin laitteen todellista kuntoa seuraamalla etävalvonnan avulla. Monitoroinnin kautta saadaan ajoissa tieto alkavista ongelmista: kulumat, vikaantumiset ja huoltotarpeet.  Etävalvonnan seurauksena ei tehdä mitään ylimääräistä tai turhaa, vaan kaikki toimenpiteet perustuvat suunnitelmaan. Lisäarvoa tuo algoritmien käsittely ja analysointi sekä asiantuntijan tekemät – todellisiin tarpeisiin perustuvat – toimenpidesuositukset.

Etävalvonnan tehtävänä on varmistaa häiriötön tuotanto ja antaa tuotantoväen keskittyä oleelliseen.

Haluatko lisätietoa etävalvontaratkaisuistamme? Kysy lisää Aki Vuorinen aki.vuorinen (at) kp-servicepartner.com tai O5O 443 756O

Tutustu: https://kp-servicepartner.com/alykkaat-laitteet/ ja http://www.trendion.fi/en/home.html

 

tietolaatikko-alykkaat-laitteet