Lähes 30 nostovaunun uusinta on tuonut tuotantoon uutta tehoa.

ABB:n moottoritehtaalla Pitäjänmäessä nosturit ovat tärkeä osa moottorivalmistuksen tuotantoprosessia. Niiden käytettävyys ja toimintavarmuus on kriittisen tärkeää. Tuotantopäällikkö Jouni Vaahtoranta ABB:ltä (kuvassa oikealla) kertoo, että tehtaan tuotanto pyörii lähes tauotta. ”Käsittelemme kymmenien tonnien painoisia, isokokoisia komponentteja, joiden vaativat siirrot ja nostot täytyy toteutua turvallisesti ja tehokkaasti. Vanhoissa nostovaunuissamme alkoi olla kulumia, ja riski siitä, että rikkoutunut nosturi pysäyttäisi tuotannon, kasvoi.”

Nostureiden käytettävyden parantaminen KP-ServicePartner

Uusi vs uudistettu

Vaahtoranta kertoo, että tehtaalla päädyttiin uuden ratkaisun sijaan vanhojen nostovaunujen uudistamiseen, jota on toteutettu yksi vaunu kerrallaan nyt jo lähes 30 vaunun osalta. Nostovaunun vaihto vanhaan siltanosturiin on nopea ja kustannustehokas tapa toteuttaa nosturin modernisointi. Työaika ja tuotantoseisokki jäävät lyhyeksi ja tuotanto jatkuu nopeasti. Sen sijaan koko siltanosturin uudistaminen vaatisi paljon tilaa ja järjestelyitä eikä tuotanto voisi pysähtyä niin pitkäksi aikaa, kertoo Vaahtoranta.

Uudenveroinen tehokkaasti ja edullisesti

ABUS nostovaunun vaihdon jälkeen nosturin käytettävyys on lähes uuden nosturin tasolla ja kunnossapidon kustannukset huomattavasti aiempaa alhaisemmat. Myös varaosatarve vähenee. Riittää kun varastossa on vain kaikkein kriittisimmät varaosat, kertoo KP Servicen nosturiuusinnoista vastaava Myyntipäällikkö Jouko Puikko (kuvassa vasemmalla).

Uusinnan yhteydessä voidaan myös nostaa nosturin luokitus tarkoituksenmukaiselle tasolle. Tänä päivänä luokituksen nosto voi olla ajankohtaista, sillä tuotannot ovat muuttuneet ja nostettavat painot kasvaneet. ABUS standardinostovaunun voi vaihtaa minkä tahansa nosturivalmistajan siltanosturiin. Nostovaunun uusinnan jälkeen käyttäjä saa käyttöönsä uusimmat ABUS nosturin ominaisuudet – helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden.

Lähes uusi, halvempi, nopea läpimenoaika ja merkittävästi parantunut käytettävyys – nämä tekijät varmistivat asiakastyytyväisyyden moottoritehtaalla.

Lisätietoja ABB -nostureista ja nosturiuusinnoista: Jouko Puikko puh. 044 762 2558 tai nosturit(a)kp-servicepartner.com

 

ABUS nostureiden nostovaunut :

  • ABUS valmistaa vuosittain + 10 000 kappaletta nostovaunuja  
  • Nostovaunujen nosto kapasiteetit 1 t – 120 tonnia
  • Nostovaunu soveltuu raidevälille 870 mm – 4000 mm
  • Soveltuu lähes kaikkien nosturivalmistajien nostureihin sekä ABUS nostureihin
  • Nostovaunun takuu 4 vuotta
  • Saatavilla myös erikoisnostovaunuja
  • Pienemmät elinkaarikustannukset
  • Käyttöluokan ja turvaluokitusten päivitykset
  • Lyhyt seisokkiaika nosturilla alkaen 1 päivä